group.png

Er du i tvivl omdu har brug for hjælp?

Her på siden kan du læse mere om hvad du kan gøre og hvor du kan henvende dig, hvis du har brug for hjælp. Du kan også læse om hvad du kan gøre hvis du har en ven/veninde eller bekendt som har et misbrug.

Spørgsmål

Er du i tvivl om du har brug for hjælp?

Hvordan ved jeg, om jeg har brug for hjælp? Start med at stille dig selv følgende spørgsmål:

Lyder et liv uden stoffer kedeligt?

Er opturene på stoffer fantastiske, og giver det mig præcis det, jeg har manglet?

Er ting jeg engang syntes var fedt blevet kedelige?

Har jeg glemt at overholde aftaler eller brudt løfter på grund af mit (mis)brug?

Står stoffer i vejen for de mål jeg har?

Du har brug for hjælp - hvad nu?

Hvis du har et dårligt forhold til rusmidler, kan det være en udfordring at gøre noget ved problemet. Heldigvis findes der mange gode tilbud for unge som dig, der gerne vil træffe et nyt valg.

Ved at klikke på Find behandlere kan du se en liste over vores anbefalinger til steder at få hjælp.

Har du en ven i misbrug?

Det er svært at vide præcis, hvornår man skal være bekymret for en ven.

Vil du hjælpe en ven?

Det er svært at vide præcis, hvornår man skal være bekymret for en ven, og hvad man skal gøre ved situationen. Måske har du lagt mærke til at din ven er begyndt at lyve eller pjække, hans/hendes brug af rusmidler har ændret sig, eller at din ven prioriterer rusmidler højere end jeres venskab og andre vigtige ting. Der kan være mange tegn på, at din ven har brug for hjælp. Det vigtigste er, at du bliver ved med at være nysgerrig og opmærksom.

Hvor kan jeg få yderligereråd og vejledning?

DrugRebels har et fast rådgivningsteam bestående af misbrugskonsulent Jones Kristensen og familierådgiver Sophie Rosenstand. De arbejder til daglig med unges udfordringer og med de pårørende. Det er 100% anonymt af kontakte Jones og Sophie, og du får svar inden for 2 hverdage. Skriv til dem på brevkasse@drugrebels.dk

Fundament for fremtiden

Min mission er at støtte op omkring den unges grundlæggende hverdagsrutiner, omkring en positiv holdning til sig selv, til fremtiden og til samfundet; støtte i processerne til at træffe nye valg, finde nye måder og metoder til at tilegne sig et fundament med større forståelse for et sundt liv, et liv med mod på uddannelse/arbejde og et liv med gode relationer.

Headspace

Headspace er kort og godt nogen at tale med. Intet er for stort eller småt. Vores rådgivning er gratis og uforpligtende, og du kan være anonym, hvis du ønsker det. Der er ingen ventetid, og alt foregår på dine præmisser. Kort sagt, du bestemmer, hvad vi skal tale om. Desuden har vi tavshedspligt, så alt, hvad du fortæller, bliver mellem os. Vi deler aldrig din historie med andre uden for headspace. Headspace har forskellige lokationer

Julius Winther Mygind

Min største mission i dag er at give alle mine erfaringer og værktøjer videre til de unge. Med andre ord, jeg ønsker at give de unge alt det, jeg manglede som ung. Alle - særligt de unge - fortjener at have indre ro, et godt selvværd og god selvtillid, således at fokus kan være på at skabe det liv, man ønsker.

Mentalstyrke

Du kan få hjælp hos Mia, hvis du har problemer med alkohol, hash eller andre stoffer. Mia møder dig med nysgerrighed og finder sammen med dig ud af, hvad der skal til for at skabe den forandring, du ønsker. Mia har 19 års erfaring som socialrådgiver og arbejder til dagligt med at støtte børn, unge og voksne i at trives bedre og blive fri af begrænsende vaner og mønstre.

Novavi stofrådgivningen

Stofrådgivningen tilbyder behandlingsforløb til dig mellem 15 og 30 år, der har et skadeligt forbrug af illegale rusmidler. Du kan få hjælp til at mindske eller stoppe din brug af rusmidler helt samt støtte til at fokusere på, hvordan du kan få gang i uddannelse, job og etablere et godt netværk. Du behøver ikke være motiveret eller have et ønske om at blive stoffri, når du starter i behandlingen. Er du over 18 år, tilbydes der også gratis anonym stofbehandling.

U-turn

Hos U-turn kan du få hjælp hvis du har problemer med alkohol, hash eller andre stoffer, kan du få hjælp hos U-turn. Det er gratis og det kan være helt anonymt. Tilbuddet henvender sig til unge mellem 14 og 24 år, der bor i Københavns Kommune, men også forældre kan få hjælp og rådgivning Rådgivningen er åben mandag kl. 12-16 og tirsdag, onsdag og torsdag kl. 12-17.

Yderligere hjælp

Alarmcentralen – 112

Ring 112, hvis du er i tvivl om, hvorvidt en person har brug for medicinsk hjælp. Lad altid en fagperson vurdere, om din ven/veninde eller dit barn blot er meget fuld, påvirket eller har brug for at komme på hospitalet. Det kan være et spørgsmål om liv og død.

Giftlinjen – tlf. 8212 1212

Bispebjerg Hospital Giftlinjen er en landsækkende telefonrådgivning, hvor alle kan få direkte råd og hjælp i tilfælde af forgiftning. Sygeplejersker og læger, der er særligt uddannede inden for forgiftning, sidder klar ved telefonerne døgnet rundt. Du kan ringe anonymt.